Blue Flower

В ДВЕ МИНИСТЕРСТВА И В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАЕХА ПОЗИЦИИ ПЕТ УЧЕНИЦИ ОТ СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" НА 12 МАРТ 2014 ГОДИНА. Така училището се включи в традиционната Национална инициатива "мениджър за един ден" на "Джуниър Ачийвмънт". Компанията дава възможност на тийнейджърите да се почувстват лидери за ден, да усетят атмосферата и тръпката да се работи в различни екипи, както и да присъстват на взимането на отговорни решения.

Поста на Министър на околната среда и водите „за един ден”  зае единадесетокласничката ПРЕСЛАВА МИХАЙЛОВА. Министър Искра Михайлова връчи на учениците сертификати за участие в инициативата, пожела успех на участниците и ги е увери, че вратите на МОСВ са винаги отворени за тях.

АНГЕЛ ТОПАЛОВ, също от единадесети клас, зае поста на заместник-министър в Министерството на образованието и научката с ресор международно и европейско сътрудничество, управление на средствата от ЕС и международни програми. Участниците получиха сертификати, подаръци и научиха, колко дълъг и изморителен е работния ден.

В Община Велико Търново по време на инициативата "Мениджър за един ден" бяха още трима ученици - Габриела от IX клас бе с директора на Дирекция "Правна" на Калина Лупова, а Станислав от IX и Тодор от XI клас с директора на Дирекция "Култура" Нелина Церова.